“Rocking hut – rituals of the shaman in the quest for unknown pleasures”

img_9493

img_9490 img_9481

Rocking hut – rituals of the shaman in the quest for unknown pleasures

Installation, performance, mixed media – 400 x 200 x 200 cm

2008

Tipien er både boligen og samlingspunktet for et arbitrært folkefærd. Det er spændingen omkring dét at bygge noget der synes tilnærmeligt ved første øjekast men lidt efter lidt går det op for én at værket, tipien, er hermetisk lukket – no trespassing på en måde. På nær shamanen. Han ejer nøglen til at gå ind i hytten og via rituelle udfoldelser og seancetransformation kan han således bruges som medium til at hidkalde ånder, puste liv i artefakter og være talsmand for folket – de sætter ders lid til ham. Publikum ser på tipien og er velvidende at der sidder en person derinde og via musik skaber en sfære men det er ej muligt at se denne person – kun via en live transmission der bliver vist på en monitor kan publikum få indblik i de rituelle udfoldelser der er tilstede. “Rocking Hut” udtales på samme måde som Robin Hood og velvidende at han tog fra de rige og gav til de fattige skal denne analogi forståes som ren metafor. Den rige er her shamanen som giver ud af sine rituelle kundskaber og tilfører de fattige publikum/folket, som sætter deres lid til en seance, der kan tilføre dem deres liv og håb større indsigt i en grum tid – en slags forsoningsprincip med forhåbning.


Reklamer

~ af Brian Ravnholt Jepsen på november 5, 2008.

2 kommentarer to ““Rocking hut – rituals of the shaman in the quest for unknown pleasures””

  1. 1) Du mangler at skrive hvor det foregik. 🙂

    2) Det var et af de absolut bedste installationsværker jeg har oplevet. Netop at det både var for øjet men senere blev til en decideret optræden, giver den uigenkaldelige følelse som kun det “levende” værk kan give. At se det er simpelthen sekundært.
    Lyden var stemningsfyldt “noise” (af mangel på bedre vending) med klimakser, tempi-skift og varierende intensitet. Samtidig, som det også er skrevet, vidste man der sad en person indeni tipien og gjorde lyd. Især i starten virkede skærmen hvormed man kunne skabe sig et indblik indenfor, dragende på folks opmærksomhed, men gradvist satte man sig ned og indtog det som en oplevelse hvor lyden spillede en utrolig vigtig rolle. Man satte sig hvor man kunne og lod det overvældende lydmoment få plads mens man ydmygt kiggede på tipiens mange-farvede bræt som den var sammensat af. Desværre fik jeg ikke optaget tipien udefra, hvilket var virkelig synd. Men en super fed oplevelse – mange tak for det!

  2. 1) Første gang jeg lagde værket ind var det vedlagt den nødvendige info. Det kan findes hvis du kigger tilbage i arkivet.

    2) Selvtak siger jeg såmænd bare – ville rigtig gerne lave en ny version af værket hvor nye elementer kan komme i sving men det skal nok komme.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: