“Loge”

img_9839

Loge

Installation, mixed media – 600 x 600 cm

2008 – Skoleudstilling, Odense

Værket opstod grundet de mange ligheder mellem en Loge (som Den Danske Frimurerorden) og et Kunstakademi. Begge opererer med et broderskab på godt og ondt. Begge ejer de et stort sæt uskrevne regler. Begge steder kræves det at der er nogen der skal sige god for en før man kan indtræde og overordnet ejer begge steder en stor portion mystik set med samfundets øjne. Det er med andre ord et interessant kontekstuelt indgreb ved at appropriere Frimurerordenens symbol/logo i en akademisk kontekst. Derudover fordrer værket til et brud med konventionen om det elitære ved at det bliver bogstaveligt talt taget ned på jorden og tiltaler alle individer på lige fod samt at publikum bliver inviteret til at træde indenfor i det elitære miljø rent metaforisk set. Værket er samtidig en skarp kommentar til vores egen selvforståelse idet man fungerer/opererer indenfor et elitært miljø.

Reklamer

~ af Brian Ravnholt Jepsen på november 5, 2008.

2 kommentarer to ““Loge””

  1. Tror ikke det var blevet bedre med “light-strings” som oprindeligt planlagt. Men funktionen er jeg dog uenig med, værende meritokrat og alt det. Men en smuk tanke er det nu.

  2. Heh, jamen du behøver skam heller ikke tage samfundsreformer med ind i billedet når vi snakker disse elitære observationer – det er snarere en kritisk snagen til indre selvjustits. Men der er nogle fine fine ligheder som har været ret interessante at iagttage. Måske kan der egentlig også være en helt anden grund til at værket måske ikke blev helt ligeså godt som først forventet men den tager vi i privaten 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: