Thee Silver Mount Zion Memorial Orchestra & Tra La La Band, Vega 1. april 2008

Den 1.april gæstede det canadiske mangfoldigheds orkester Thee Silver Mount Zion Vega. Det var anden gang jeg så dem og desværre havde jeg det nok lidt med dem, som med Low koncerten forleden – første gang var bare bedre.

De kom forbi grundet udgivelsen af deres seneste plade 13 Blues For Thirteen Moons og var faktisk ganske oplagte og leverede en solid koncert (en 4 ud af 6 vurdering).

Der blev spillet en del af deres nyeste materiale samt en lille røvfuld af den ældre og så var der lidt af det helt nye, deriblandt nummeret Metal Bird som virkelig var et friskt pust i deres ellers temmelig homogene katalog.

Et track der rockere ganske fantastisk og mindede i perioder om noget af Sonic Youth’s midtfirser dronologi. Jeg var i hvert fald ganske imponeret (og endnu mere med udsigt til at dette måske var en nyere stil fra bandet).

Men alligevel var der et eller andet der gjorde at koncerten ikke helt kom op at ringe i det fantastiske felt. Fordi de er 7-8 personer i bandet (og som regel altid står i en cirkel og performer) så opstår der en næsten rituel, sekterisk sfære om deres udtryk samt en mere eller mindre teatralsk, religiøs aura som man bliver opslugt af. Men denne gimmick eller hvad man nu vil kalde det (som i øvrigt klæder bandet eminent) fungerede bare ikke ligeså optimalt som sidste gang flere år tilbage. Der var nemlig nogle passager til sidst i koncerten var bandet udelukkende gik a capella (hovedsageligt Efrim (forsanger) og især en violinspillende pige, hvis navn jeg ikke kender, som kunne synge fantastisk!)) og der blev sågar klappet samtidig, hvilket gjorde seancen endnu mere religiøs og ophøjet – men det var smukt som bare fanden.

Desværre synes jeg aldrig helt at koncerten på den første april dag nåede rigtig ud i salen (eller op på altanen hvor undertegnede befandt sig) – musikken blev leveret solidt men bar præg af rutine og på en eller anden måde kom musikernes performance aldrig rigtig ud over scenen. Men Efrim er nu ret spøjs og ganske alvorlig unik i sin fortolkning af lyd og lydens potentiale og det tiltaler mig i høj grad. Og så er han tilmed morsom og spøgede med at aktivister generelt bør finde på nye og forbedrede metoder at bekæmpe politiet med istedet for bare at slå på de satans salatfade.

http://www.tra-la-la-band.com/

Reklamer

~ af Brian Ravnholt Jepsen på april 14, 2008.

2 kommentarer to “Thee Silver Mount Zion Memorial Orchestra & Tra La La Band, Vega 1. april 2008”

  1. hov kom til at svare på dit cv – ikke meningen.
    var lige forbi din blog – ser fint ud, altid stor energi drengen ligger for dagen. Ét undrer mig dog… – hvordan kunne du anmelde mount zion koncerten, når der ligger to helt fine sprit-ubrugte billetter på min hylde?
    sad tom(my) said this on april 18, 2008 at 9:18 am

  2. Jamen vi forstår sammenhængen. Ingen alarm du gamle.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: