Rammens Kunst – MetroXpress

Den 14. marts anmeldte jeg Rammens Kunst på Statens Museum for Kunst.

Igen vedlægger jeg hele den uredigerede og originale anmeldelse.

Ramt af en fuser

’Rammens Kunst’ på Statens Museum

Af : Brian Ravnholt Jepsen

2 ud af 6 glober

Håndværket er i højsædet disse dage på Statens, nærmere betegnet med udstillingen Rammens Kunst. Der bydes på et gensyn med 600 års rammekunst, fra 1300 – 1920.

Indrettet i 5 rum gennemgås en kronologisk tidsrejse i håndværkets svære kunst. Alt fra tabernakel til Willumsens blåmalede træramme. Jeg tager hatten af for viewet når man træder ind og to ting slår mig prompte. 1) Det ser lækkert ud når rummene arbejder sammen om farverne. Fra den dunkle middelalder kulør, henover neongrøn pang til mørkeblå fyldig kølighed i distancen. 2) Hold da op hvor det dog lugter sådan en omgang konservering! Men det giver lidt ekstra til indlevelsen. For indlevelse skal man diske op med til denne udstilling. Der bliver nemlig ikke givet meget info end to styks hæfter i tre af rummene. Ergo, en udstilling der kræver sit og en stor portion interesse.

Det er en teknisk udstilling frem for alt. Udviklingen af træskæreri til bladguldsteknikker, pragt og overdådighed. Men også problematikker som form versus indhold og den spæde start om konventionen om at bryde med rammens iscenesættelse titter frem. Bare ikke nok! Når man har taget turen gennem rummene ser man sig omkring og savner det 20 århundredes udvikling frem til i dag. Det er oplagt, ej indfriet!. I folderen står, at man kan se videreudviklingen af rammen i museets samling. Det mest oplagte var at køre kronologien igennem i samme udstilling for at få den bedste formidling leveret.

Det kniber med aktualiteten og udstillingen bærer præg af at være et ”kunsthistorisk krav” snarere end en oplagt mulighed for at formidle en samtidsorienteret udvikling der faktisk kunne være et interessant ærinde.

Rammens Kunst

Statens Museum for Kunst

Sølvgade 48-50, 1307 København K

8. Marts – 7. Sept. 2008

Tirsdag – Søndag 10 – 17, Onsdag 10 – 20

Mandag Lukket

http://www.smk.dk/rammenskunst

Hmm… ville egentlig have linket til avis versionen af anmeldelsen men af ukendte årsager er den ikke til at finde mere… Måske pga af den negative karakter?

Reklamer

~ af Brian Ravnholt Jepsen på april 11, 2008.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: