Corner 2008 – MetroXpress

Den 24. januar anmeldte jeg Corner udstillingen. Her er den fulde version.

Sære væsner og politiske sting

Corner 2008 på Sophienholm

Af: Brian Ravnholt Jepsen

4 ud af 6 glober

Sophienholm ligger hus til Corner udstillingen, der efter bandlysningen fra Kunsthal Charlottenborg nu kan ses i skønne naturomgivelser nordvest for København. Sammenslutningen har derfor taget udfordringen op og arbejdet visionært med de nye betingelser.

I hovedbygningen præsenteres de fleste værker herunder de indbudte udenlandske kunstnere; Lucian Freud, Edith Isaac-Rose, Ronald Kitaj m.fl. (sidstnævntes værk kan erhverves for små 1.5 mio kr, hillemænd!)

Hovedparten af værkerne er malerier, dog er en god håndfuld grafik samt bronzeskulptur også repræsenteret.

I stuen rammer Poul Anker Bech med humor den digitale tidsalder, vi pt befinder os i. Værket er stort, og det svinger fedt med den mørke baggrundsvæg.

Egon Bjerg Nielsens værker ”Fantasi 1+2” samt ”Univers” fungerer ligeledes fedt, fordi det falder helt udenfor kategori i non-figurativ pang-palet og med mærkat på rammen, smukt.

På første sal er der mere gang i den. Edith Isaac-Rose laver sirlige broderier med politiske lussinger til mandsdominans i feminint betræk, men det er hendes små værker med absurde betydninger, der vinder hos undertegnede.

Dagens hit er dog klart Leif Madsens bronzeskulpturer ”Sære Væsner”. Der er mange, og sære er de jo tak! De er støbt og sammensat af alle havens gevinster i form af kogler og bark m.m., og tankerne henledes til et slaraffenland hos selveste Madam Skrald. Det er sjovt, originalt, skævt og føles som et overraskende friskt pust i den ellers kedsommelige og endeløse række af uvedkommende malerier.

I staldbygningen finder man desuden politiske samt konspiratoriske kommentarer i Lars Greenaas grafik, der trumfer med humor og håndværk.

Generelt er der langt mellem snapsene, men en god håndfuld kunstnere formår at overraske og højne kvaliteten på udstillingen.

Corner Udstilling 2008

Sophienholm

Nybrovej 401, Lyngby

19. januar til 24. marts 2008 11-17

torsdag 11-20, lukket mandag

www.corner.dk

Avis versionen kan læses her :

http://www.metroxpress.dk/dk/article/2008/01/24/10/5231-52/

Reklamer

~ af Brian Ravnholt Jepsen på april 11, 2008.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: